Vetramil Honingzalf 10 gram

Vetramil Honingzalf 10 gram

Model: BFVETRA6
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Prijs: € 9,10 Excl. BTW: € 7,52
Omschrijving

Wondzalf met honing en etherische olie.

 

Indicatie: Ondersteund de natuurlijke wondgenezing en verminderd de vorming van littekenweefsel. Kalmeert de rode huid, jeukstillend en hersteld de beschadigde huid. Werkt anti-bacterieel.

 

Samenstelling: Cetostearyl-alcohol, natrium-laurylsulfaat, isopropyl-meristaat, paraffine, witte vaseline, honing, etherische olieën en cardiospermum.

 

Dosering en toepassing: Tenzij arts of therapeut anders voorschrijft. 1 a 2 maal daags dun aanbrengen op het wondoppervlak.

 

Geschikt voor: Mens, kat, hond, knaagdier, paard, pony en vogel.

Eigenschappen per ingrediënt:

Honing:

De honing van Vetramil bevat een zeer hoog gehalte aan honingenzymen. In een vochtige wondomgeving maken deze enzymen gedurende lange periode kleine hoeveelheden waterstofperoxide en gluconzuur vrij. Waterstofperoxide heeft een anti-bacteriele werking, daardoor worden vieze en geinfecteerde wonden snel schoon. Gluconzuur verlaagt de pH, waardoor een gunstig wondklimaat ontstaat. Door de goede smeerbaarheid laat de creme zich makkelijk aanbrengen, bovendien zorgt de vette samenstelling ervoor dat hij ook in een natte omgeving goed blijft zitten.

 

Etherische olieën:

De etherische olieën bevorderen het herstel van de geirriteerde en beschadigde huid en versterken de afweer van de huid. Bovendien houden de essentiele olieën vliegen op afstand en door de bittere smaak van de olieën, likken dieren niet aan de zalf. 

 

Cardiospermum extract:

Heeft een kalmerende en jeukstillende werking. Hierdoor is Vetramil ook zeer geschikt bij alle soorten huidproblemen waarbij jeuk optreedt.

 

Vetramil is gemaakt van natuurlijke grondstoffen en bevat geen conserveringsmiddelen of residuen van toxische stoffen.

 

Toelichting: deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

 

Bron: NML Health

 

 

 

Beoordelingen (0)

BeoordeelNote: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed